Despre iPhone 6 s-a spus ca este de doua ori mai performant decat ceea ce ne-a oferit pana acum iPhone-ul… Un procesor A8 cu o arhitectura pe 64-bit, coprocesor de miscare M8, generatia a doua, capacitate de stocare de pana la 128 GB integrati, display Retina HD de 4.7 inch cu rezolutie de 1334 x 750 si 326 ppi, conexiuni 802.11a/b/g/nac, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, 20-band LTE si lista poate continua… Sa insemne asta si de doua ori mai multe probleme? Dificultati de reparare?
CellGSM asigura servicii de reparatii iPhone 6, la fel ca si in cazul tuturor celorlalte versiuni de iPhone. Cum am avut deja ocazia sa depanam cateva pana acum, iti propunem in continuare o scurta incursiune in acest proces, chiar daca este doar pentru cultura ta generala – ca de obicei, te sfatuim sa nu te implici de unul singur in astfel de procese, pentru ca risti sa produci si mai multe pagube.
Depanarea unui iPhone 6 incepe cu demontarea carcasei, prin indepartarea suruburilor pentalobe. Din fericire, la acest model nu mai avem nevoie sa incalzim carcasa inainte, pentru a o putea desface. O data ce am patruns in interior, mai avem de scos si cateva suruburi Phillips, care asigura panelul frontal.
Urmeaza apoi indepartarea cu mare grija a butonului de home, fiind atenti sa nu deterioram banda foarte subtire de cauciuc.
Ne ocupam apoi, in ordine, de camera frontala si de receptorul audio, pe care le demontam.
Dupa aceea ni se dezvaluie usor bateria, care, spre deosebire de alte modele de iPhone, se scoate foarte usor.
Ulterior ajungem la camera foto principala.
Functia de stabilizare electronica a imaginii, prin care se incearca imitarea efectelor OIS, a acestui iPhone a facut suficienta valva incat sa vrei sa manevrezi cu maximum de atentie acest element delicat.
O data scoasa si cea de-a doua camera si antenele, nu ne ramane decat sa inspectam partea frontala a placii de baza, urmata de partea dorsala, si sa demontam mecanismul care asigura functia de vibratie, aflat in spatele ei, care pare sa fie unul de tip oscilator linear.
Printre ultimii pasi se numara si difuzorul si conectorul Lightning, care sunt conectate cu un singur cablu, ceea ce inseamna ca oricare dintre ele s-ar defecta, va trebui sa le inlocuiesti pe amandoua. Si nu au mai ramas decat cablurile care alimenteaza butoanele de baza, adica de power si de volum.
Cam in asta consta demontarea unui iPhone 6 care ar putea primi cu usurinta nota 7 pentru dificultatea procesului de service. Asa cum am vazut deja, carcasa se scoate destul de usor, la fel si bateria. Cablul senzorului de amprenta este mult mai bine pozitionat fata de modelele anterioare, astfel ca riscul de a-l deteriora la demontare este mai mic. Cu toate acestea, sunt necesare, in continuare, surubelnite speciale pentru a-l desface, iar cei de la Apple sunt inca foarte zgarciti in privinta indicatiilor de depanare oferite consumatorilor de rand sau service-urilor independente.