Potrivit statisticilor, 17% dintre posesorii de iPhone-uri au avut neplacuta experienta de a-si defecta smartphone-ul cel putin o data in decurs de un an, 30% dintre aceste situatii fiind accidentale. Usor de inteles, cu cat este mai scump telefonul, cu atat mai mare este suferinta celui care trebuie sa plateasca pentru el.
De cate ori vi s-a intamplat sa loviti iPhone-ul de un corp mai tare sau chiar sa-l scapati din mana sau din buzunar? Carcasa si display-ul sunt, intr-adevar, componentele care sufera cele mai dese defectiuni. Iar cel mai nou model – iPhone 5 – constituie, din acest punct de vedere, o adevarata provocare. In speranta ca nu veti fi nevoiti prea curand sa experimentati costurile de inlocuire display iPhone 5, vom relata in continuare cateva aspecte esentiale.
• Telefonul in sine este foarte scump iar repararea lui ar trebui sa se faca intr-un service autorizat
• Pentru a beneficia de garantie si de calitatea serviciilor, ar trebui sa se lucreze pe el doar cu piese / componente marca Apple
• Display-ul contine tehnologia revolutionara in-cell care combina clasicul ecran de tip LCD cu senzorii tactili, astfel incat digitizer-ul ca element independent al ecranului nu mai exista
• Eventualele greseli pe parcursul procesului de inlocuire pot afecta functionalitatea smartphone-ului
• Livrarea componentelor ecranului poate dura destul de mult
Haideti sa luam acum informatiiile pe rand. Cel mai important aspect il reprezinta noua tehnologie in-cell. In cazul in care nu stiati deja, modelele anterioare de iPhone 4 si iPhone 4S aduceau o schimbare majora: LCD-ul, touch screen-ul si stratul protector de sticla de la exterior erau lipite astfel incat sa ocupe mai putin spatiu si sa permita un design mult mai fin. Dezavantajul il constituie faptul ca oricare dintre acestea trei s-ar fi defectat, ar fi atras si inlocuirea celorlalte componente.
Ecranul unui iPhone 5 este format doar din doua straturi lipite intre ele – LCD-ul cu functie integrata de touch screen si stratul de sticla de la exterior. Ati putea avea nevoie sa inlocuiti display-ul telefonului fie in eventualitatea in care il loviti pur si simplu si se sparge sau cand alte defecte de fabricatie va impiedica sa il folositi asa cum aveti nevoie.
O tehnologie revolutionara are insa costuri pe masura. Indiferent de context, este neplacut sa trebuiasca sa va lasati telefonul in service. Totusi, parca defectiunile de orice alta natura decat lovituri, zgarieturi sau crapaturi va fac sa va simtiti mai bine – garantia ar trebui sa le acopere.
Daca va faceti vinovat de dezafectarea iPhone-ului, s-ar putea sa incercati, macar la nivel informativ, sa aflati ce trebuie sa faceti pentru a va inlocui singuri display-ul. S-ar putea sa intalniti multe personaje in mediul online care insista ca fac acest lucru in mod frecvent si ca nu au nici o problema. Si totusi, putini va spun ca folosirea unui display nepotrivit modelului de iPhone va face software-ul sa dea diferite erori sau, la fel de deranjant, poate afecta functionalitatea senzorului de proximitate. Urmarea va fi ca atunci cand puneti telefonul la ureche, ecranul s-ar putea sa nu se mai faca negru, iar display-ul sa ramana activ. La cea mai mica atingere veti risca sa opriti sau sa puneti pe pauza convorbirea.
Concluzia fireasca este aceea ca inlocuirea display-ului la iPhone 5 este destul de delicata si costisitoare. Prin urmare, daca tot e sa aveti probleme, ideal ar fi sa le aveti intr-un service profesionist, nu acasa la dumneavoastra.