In ciuda tuturor discutiilor care graviteaza in jurul acestui disputat smartphone, si mai ales a celor mai recente probleme cu update-ul la versiunea de Android 4.3, Galaxy S4 este un telefon inteligent pe care multi si-ar dori sa-l aiba, si asta pe buna dreptate. E adevarat, sunt cateva probleme comune la Samsung Galaxy S4 cu care si tu te-ai putea confrunta mai devreme sau mai tarziu, dar exista vreun astfel de dispozitiv pe piata care sa functioneze impecabil?
Cele mai comune neplaceri se refera la restarturile automate, consumul de baterie, contactele blocate sau bucla de rebootare. Iata deci cateva remedii simple pe care le poti pune si tu in practica, inainte sa trebuiasca sa apelezi la un service profesional.
Problemele cu restartarea si bateria
Nu, nu incercam sa abordam doua probleme in acelasi context, ci mai degraba sa subliniem o conexiune intre aceste doua disfunctionalitati. In cazul in care observi ca smartphone-ul tau pierde bateria foarte repede si in momentul in care nivelul ei a scazut sub 51% nu mai poti sa-l restartezi, ai o problema. Oricat de ciudat ar parea, numerosi utilizatori au descoperit ca, de la acel punct, nu-si mai pot restarta dispozitivul decat daca il conecteaza la un incarcator. Bineinteles, exista si varianta in care S4 intra intr-o bucla de restart, dar asta este cu totul altceva.
Revenind la legatura dintre nivelul acumulatorului si blocajul restartului, o simpla si rapida calibrare ar trebui sa remedieze situatia. Pentru asta trebuie sa lasi pur si simplu telefonul sa se descarce complet, pana la inchidere. Abia dupa aproximativ o ora in care l-ai lasat inchis si fara baterie conecteaza-l la incarcator si nu-l porni decat dupa ce s-a incarcat 100%. Daca nu a fost asta solutia, este timpul pentru o vizita la un service GSM.
Bucla de bootare
Manifestarea acestei bucle de bootare nu este o noutate in randul utilizatorilor de Galaxy S4, terminal care, a propos, are deja un an de existenta pe piata. Mai mult decat atat, ea se intalneste si la multe alte dispozitive care ruleaza pe sistemul de operare Android. Asadar, ce este de facut pentru a o rezolva? Iata ce poti face:
– Incearca un reset la setarile din fabrica. Acest factor reset pare sa fie solutia salvatoare pentru multi utilizatori, in special datorita faptului ca indeparteaza partitiile cache.
– Scoate cardul SD din terminal – din nou, un numar destul de mare de posesori de S4 au observat o legatura intre renuntarea la cardul SD si incetarea acestei bucle de bootare. Daca asta a fost cauza, va trebui sa-ti cumperi un micro SD nou.
– Reformateaza memoria externa. Reformatarea memoriei externe la fisierul de sistem FAT32 ar trebui sa te ajute sa pui capat acestei probleme.
Problema blocarii contactelor
Nu-ti dai seama exact despre ce poate fi vorba? E foarte simplu: vrei ca o persoana sa nu te mai deranjeze si decizi sa blochezi orice mesaje sau apeluri ar veni de la acel contact. Numai ca, surpriza… chiar si dupa ce blochezi acea persoana, continui sa fii contactat de ea. Ce e de facut?
1. Adauga numarul in lista de contacte blocate. Restarteaza dispozitivul sau initiaza un soft reset (apasa concomitent butoanele de blocare si de power pentru aproximativ 10 secunde, pana cand se restarteaza). Blocheaza apelurile si SMS-urile pe Samsung Galaxy S4.
2. Pentru a bloca apelurile, mergi la Settings -> My Device -> Call -> Call Rejection -> Auto Reject List si introdu aici numarul de telefon al contactului pe care doresti sa il blochezi.
3. Pentru a bloca SMS-urile, mergi la aplicatia de mesagerie si apasa cu degetul pe mesajul de la persoana respectiva pana iti apare optiunea Add to Spam Numbers. Click pe ea si confirma prin Ok. Alternativ, poti merge la aplicatia de mesagerie in Menu -> Settings -> Enable Spam Settings -> Add to Spam Numbers -> alege semnul „+” si introdu numarul acelui contact. Utilizatorii pot alege ce numar sa locheze si din sectiunea de contacte.